Eclecticisme i evocació. Tres fados il•lusoris, de Xavier Montsalvatge – por Josep A. Vidal

 

Eclecticisme i evocació. Tres fados il·lusoris,

de Xavier Montsalvatge

 

 

Xavier Montsalvatge, de qui hem celebrat l’any 2012 el centenari, va compondre l’any 2000 Tres fados il·lusoris, partitura per a guitarra que inclou tres composicions: Fado da Mouraria, Fado da Regueira i Fado do Chiado. D’aquesta obra de maduresa en què Montsalvatge destil·la amb precisió minimalista els accents del fado us convido a escoltar-ne dues peces interpretades per un jove –molt jove– concertista tortosí, Ferran Talarn. En primer lloc Fado da Regueira, en una interpretació del 2008 amb la qual Ferran Talarn va obtenir el Primer Premi en el XIII Concurs Obert d’Interpretació Musical l’Arjau per a joves intèrprets de menys de 30 anys, en la categoria de Música Catalana del Segle XX/XXI. Ferran Talarn tenia aleshores 14 anys: 

 

 

L’any 2009, aquest jove intèrpret va aconseguir novament el mateix guardó. Aquesta vegada amb la interpretació de Fado da Mouraria, que us convido a escoltar.

 

 

 

Josep A. Vidal

Deixar uma resposta

%d bloggers like this: