CATALUNHA – uma carta de MARIA JOANA

No saps la tensió que vivim aquí. La campanya per les votacions del proper dijous, 21 de decembre, és molt intensa, les incògnites són enormes, els nervis estan a flor de pell. T’explico un xic l’entremat: A Oriol Junqueres, el vicepresident i candidat per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Jordi Sánchez, candidat no. 2 de Junts per Catalunya (JxCat), el partit del president Puigdemont, no els deixen sortir de la presó per fer la campanya. Mentrestant Carles Puigdemont la fa des de Bélgica amb les tecnologies d’ara. Els de Madrid es pensen que empresonant i exiliant els caps de les llistes del partits, tenen la victòria assegurada. Puigdemont  continuarà a Bélgica fins que hi hagi garanties a Espanya que es retirarà el 155, que expresonaran els 4 polítics i retornaran el Parlament a Catalunya, encara que si és elegit diputat i president anirà a Catalunya a pesar que això el pugui portar a la presó. Quina paradoxa seria si després del debat d’investidura hagués de sortir emmanillat del Parlament!.

El dia 7 d’aquest mes, aprofitant el “pont” de la Constitució i la festa de la Puríssima Concepció  (6 i 8 respectivament) hi va haver un apoteòssic “peregrinatge” a Bruselles en recolsament a Puigdemont, una “abraçada” de 90.000 persones vingudes de Catalunya per donar-li suport. Es veu que va ser emocionant, el seu discurs va trovar el seu màxim rèdit en campanya electoral. Recordo unes paraules  que m’han agradat molt, fent recordar a Rajoy que “la força dels arguments ha de ser superior a l’argument de la força”.

Et trasmeto una frase també de Puigdemont que m’agrada i és el següent: ” Els forts pacten, però els febles imposen, i l’Estat Espanyol és feble i no és capaç de pactar res, sinó només d’imposar”.

Rajoy diu, amb tota la seva cara girada, que el 155 ha normalitzat Catalunya. Lo que ha conseguit és fer el problema més gros!.

Des de fa uns quants dies l’expressió “presos polítics” està oficialment prohibida. També estan prohibides les manifestacions dels “llassos grocs” (símbol per demanar la sordida dels empresonats). Prohibit també il·luminar les façanes i les fonts de Barcelona amb color “groc”…

Últimament el Banc d’Espanya te la mirada posada a Catalunya com la principal variable que pot influir al creixament econòmic de l’Estat Espanyol i Rajoy parla ara de no fer el boicot als productes catalans, d’afavorir la tornada de les empreses fugides,  i fer que Catalunya torni a ser el motor d’Espanya Si diu això, com deu estar el panorama econòmic dels espanyols!.

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: