CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 6 – por Maria Joana

Aquesta ha estat una setmana que els dos partits independentistes han emprés un replegament. M’explicaré: Degut a l’empresonament de Carme Forcadell, presidenta de la Mesa del Parlament i de Carles Mundó, d’ERC, els quals en varen sortir perquè van jurar que obeirien la Constitució, al igual que Turull i Rull (tots, naturalment, han volgut sortir del captiveri). Després van ser Joaquim Forn, conceller d’economia i Jordi Sánchez de Asamblea Nacional Catalana, que al seu torn van anar al judici amb la mateixa intencionalitat, però aquets dos  el Jutge Llarena no els ha deixat sortir de la presó. Igualment Oriol Junqueras que va demanar poder anar a una presó de Catalunya per poder assistir als debats del Parlament, però li van rebutjar perquè “hi ha la possibilitat que el seu lideratge tornés a manifestarse amb movilitzacions ciutadanes col·lectives violentes i enfrontades al marc legal de la nostra convivència”… Serà possible amb aquest home de pau i de diàlec!…i els catalans que, mai han actuat amb violències…! Com que no el deixen sortir, però té dret a les votacions, el Jutge avala la delegació d’aquet dret en un altre diputat pel fet de considerar que hi ha “incapacitat prolongada” , ja que la falta ld’assistència només es pot donar per paternitat, maternitat, malaltia hospitalària o bé per incapacitat. I jo em dic que Junqueres no és un incapacitat, el fan incapacitat per dictàmen del propi Jutge Llarena!

Sobre Carles Puigdemont:

Ara hi ha el problema de la seva investidura. Rajoy i el Tribunal Constitucional no volen que Puigdemont ho faci des de Brusel·les per via telemàtica. També hi ha resistències des dels diferents partits. Tot està en tensió. No obstant, Jordi Turull  ha  assenyalat un hipotètic pla B a Puigdemont que, juntament amb Elsa Artadi (la que ha dissenyat l’estratègia de l’estada a Brusel·les), de tenir una carta que, només es destaparia en l’últim moment. Jo particularment crec que, ens sortirà amb alguna “novetat inesperada”. De moment hi ha tensió silenciosa… Jo també em pregunto el perquè no volen que es faci l’investidura des de la capital de la CE. Avui dia es pot dir que, es treballa a distància gracies a la tecnologia. Actualment és la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saenz, (“la enana”) la que actúa des de Madrid per portar  la feina del Parlament de Catalunya des del famós 155 que, encara dura. Amb això podem dir amb certesa que no està present en la terra catalana. Veritat, no?

Notícia:

Ex-diputats i ex-consellers publicaràn el 2018 llibres sobre l’agitada vida política catalana. Dels que jo prefereixo son Xavier Tries que, el 28 de febrer publicarà “Tot el que no es volia dir” (ed. Pòrtic), Tries ha sigut alcalde de Barcelona i ha decidit explicar la seva versió de “Tot allò que, durant aquet període que va ser alcalde, s’ha tergiversat, s’ha manipulat o s’ha amagat per interés” (aludirà les operacions dels serveis d’intel·ligència espanyols contra l’independentisme).

Tanmateix, Andreu Mas Collell, exconseller d’economia d’Artur Mas entre els anys 2010 i 2016, pubicarà el 7 de març; “Turbulències i Tribulacions (Edicions 62), subtitulat “Els anys de les retallades”, un llibre on explica la complicada gestió econòmica de la Generalitat durant la crisi i revela alguns secrets de les negociacions respecte a aquesta qüestió amb el Govern central.

Ara haurem d’esperar el pròxim dimecres, dia 17 de gener, com es pronuncia l’elecció de la Mesa del Parlament… Veurem que hi ha de nou…

Ben cordialment.

Ma. Joana

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google photo

Está a comentar usando a sua conta Google Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: