CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 7 – por Maria Joana

 

Demà hi haurà l’elecció de la Mesa del Parlament de Catalunya. Ja veurem com anirà… De moment encare està tot en un misteri, però tots els polítics estan només amb els seus criteris. Intentaré posar-ho en clar:

Tant Rajoy com el Jutge Llarena volen que l’investidura del President Puigdemont, no es faci des de Bruselles.  M.Rajoy diu que “és absurt que algú pretengui ser candidat a la presidència de la Generalitat sent a Bruxelles i fugint de la justícia”. M.Rajoy adverteix que el 155 seguirà en vigor si no hi ha presa de possessió  presencial. (Aquí, entre amics, ja diem ironicament que, M. Rajoy ja s’ha convertit amb  M. 155).

La Presidència del Parlament continua sent una incògnita. La renúncia de Carme Forcadell, dijous passat, per algú que sigui “lliure de processos judicials” va situar Ernest Maragall (germà del ex-president Joan Maragall) com a candidat per a sustituir-la. (Ernest Maragall d’ERC té molta experiència política sobre seu). En principi, i segons els resultats del 21 D, dues de les set  cadires per la Mesa haurien de ser per a la llista que lidera Carles Puigdemont, dues per ERC, dues per Cs i una que se suposa seria per la CUP.

Els lletrats de la Mesa consideren que el plantajament que fa el Suprem obre “un escenari que s’ha de tenir en compte en una futura reforma del reglament, que suposi l’ampliació del concepte d’incapacitat”, es per tenir-la amb compta, en diuen, però ara només es la pròpia Mesa qui decidirà l’aprovació de l’investidura del President.

Fora d’altres conflictes de corrupció, que són “figues d’un altre paner”, ara només cal esperar demà per veure que passarà…

Una abraçada,

 

Ma.Joana

________

Nota de A Viagem dos Argonautas

Esta carta de Maria Joana chegou-nos ontem, 16 de Janeiro

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: