CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 11 – por Maria Joana

 

Tanmateix voldria continuar amb els últims aconteixaments que estem vivint els catalans:

El 22 de gener el nou President del Parlament, Roger Torrent, va fer el que s’esperava i va designar candidat a la investidura com a president de la Generalitat, l’únic diputat que s’hi havia postulat: Carles Puigdemont i Casamajor. La noticia va agafar Puigdemont a Copenhagen, on va fer el seu primer acte públic fora de Bèlgica des que va sortir de Catalunya a finals d’octubre. Com dic, Puigdemont va ser invitat per Dinamarca per donar una conferència sobre Europa, Catalunya i democràcia en el departament de ciències polítiques de la Universitat de Copenhaguen. L’auditori va resultar petit per l’afluència de públic, format per estudiants, periodistes i molta gent interessada. Puigdemón no va desaprofitar aquesta oportunitat i va tornar a llançar una petició directa a la Moncloa: diàleg per trobar una solució “política” al conflicta català. Un diàleg que, per Puigdemón, hauria de pasar per una taula de negociació on es poguessin debatre diferents propostes, com, per exemple, la que es podés donar un referendum a tot l’Estat sobre l’independència de Catalunya. Puigdemón va retreure a M. Rajoy que no hagi volgut “discutir” sobre el procés sobiranista i ho hagi deixat tot en mans dels tribunals. En aquet punt, Puigdemont va tornar a interpel·lar directament la Unió Europea, quan li va demanar un cop més que reconegui “el dret a l’autodeterminació” de Catalunya, i li va retreure el seu suport al govern espanyol després de la “violència demostrada” de l’1 O. Així, va tornar a reivindicar el referèndum pactat com a via que ja havia defensat la Generalitat, però que l’estat espanyol s’havia negat a debatre.

A l’endemà de l’intens debat a la Univesitat de Copenhaguen, Puigdemont va anar al Parlament de Dinamarca i al ser preguntat si tornaría a Catalunya, ell va respondre que”aviat” formarem govern a Catalunya, malgrat que no va concretar com ni amb qui (és un “secret amb majúscules” (que jo ara no en puc parlar, però que farà palès l’intel·ligència de Puigdemont enfront tot el govern d’Espanya sencer). Al vespre va mantenir un sopar de caràcter privat amb polítics danesos. Tot un éxit.

Aquet Estat espanyol ja va volguer detenir el president per haver marxat de Bruselles cap a Dinamarca, però el jutje Llarena va rebutjar reactivar l’euroordre perquè creu que el viatge és una estratègia per ser investit (les mil i una bestièses que només pot estar en un cervell malalt). Això era degut perquè Puigdemont va dir que sollicitava el vot per delegació, talmén ho van fert els presos per estar incapacitats d’estar en el Parlament..

Des de Barcelona tots els partits de l’oposició han fet front comú perquè Puigdemont no realitzi la seva investidura des de Bélgica. Que si buscaran l’ampar als Tribunals Constitucionals etc., etc… I no parlem del mister Rajoy que l’enviarà corrents a la presó…

Puigdemont guarda la seva última carta… ja que ara diu que li agradaría estar a Catalunya… Ara doncs, també ja tens el ministre d’Interior, en Zoido, posant ja un gros desplegament policial a tots els passos per entrar a Catalunya. Ja ho ha informat per la TV: anirem per terra, mar (ports) i aire (aeroports i pistes d’aterratge). Per terra en autopistes, vies, carreteres, camins rurals, veinals, etc. perquè Puigdemont “no pugui entrar ni en el malater d’un cotxe”. Diu que ja hi han molts experts de ls Guardia Civil i de la Policia Nacional que treballen de manera intensa matí, tarda i nit. Imagineu-vos quin dispendi fa l’estat espanyol quan l’interessa!… i després es queixen que no hi han prous recurssos per coses necessaries.

Cal esperar el dia 30, data en la que s’ha fixat l’investidura. De moment tot és una incógnita… Falta poc!

Ben cordialment.

Maria Joana

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: