CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 13 – por Maria Joana

 

Per arrivar a aclarir la situació de Puigdemón cal esperar el 15 de febrer, data límit que ha posat el Tribunal Constitucional (TC) per poder investir president a Catalunya i admetre o no l’últim recurs del Govern espanyol.

Mentrestant els esdeveniments estàn “al rojo vivo” i, sincerament, es fa difícil explicar-ho de forma abreujada i que s’entengui. Ho intentaré.

El Govern espanyol va enviar al TC un recurs preventiu per impedir que Carles Puigdemont pugui anar a la investidura. Com que les mesures cautelars no es poden executar perquè preventivament no es pot acusar ningú d’uns fets que encara son per demostrar, el ple extraordinari del TC, no va poder admetre aquest recurs, però després de debatre-ho més de 8 hores, i amb la pressió del Govern espanyol, va decidir de posar 10 dies per l’admissió del recurs, però en canvi, va disposar que el candidat al Parlament haurà de demanar permís per participar en el debat d’investidura. O sigui que una sol·licitut d’aquest tipus hauria d’anar precedida d’un acte previ, el de posar-se a disposició del jutge Llarena. Aquest requisit equival al fet que, amb tota seguretat, ingressaria inmediatament a la presó per reiteració delictiva.

El que vol M. Rajoy és impedir dràsticament la proclamació de Puigdemont com a president de la Generalitat, costi el que costi, encare que hagués declarat que respectaria la votació del 21 d’octubre passat. – No puc més que dir: quin enorme mentider és aquest monstre estàtic!.

Ja la vigillia del famós dia 30 de gener tant esperat (el de la investidura), el jutge Llarena va rebutjar el recurs dels empresonats a Madrid, denegant la possibilitat d’assistir al debat d’investidura al Parlament.

També dies abans, el TC va acordar de prohibir la investidura no presencial de Puigdemont i va advertir al president i als membres de la Mesa del Parlament de les possibles responsabilitats penals en que incorrien si ignoren aquesta ordre. A Torrent li van advertir “que tenia dos fills i que s’ho pensés”… – Així de miserables son ells. La seva actitut sempre és la d’intimidar.

(continua amanhã)

 

 

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: