CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 13 (conclusão) – por Maria Joana

 

El dia 30, i cinc hores abans de començar el procés d’investidura, Torrent manifestà que ajornava el ple en espera d’aconseguir una investidura “amb valor real i efectiva” i, per tant condicionada que el TC resolgués sobre el recurs del Govern central que impugnava la candidatura de Puigdemont i la prohibició d’una investidura a distància. “Ni la vicepresidenta Soraya  ni el Constitucional no decidiran qui ha de ser president de la Generalitat. Aniré fins al final per defensar els drets del president Puigdemont de sotmetre’s a un debat amb totes les garanties”, va argunentar Torrent. El termini de 10 dies hàbils per a la celebració del ple d’investidura correspon al dia 15 de febrer.

Els ciutadans que es mantenien al voltant del Parlament no van poder amagar la tensió evident amb crits de “Puigdemont, el nostre president!”.

A partir d’aquí es succeeixen un conjunt de disbarats que un ciutadà normal ni pot entendre. D’un cantó es manifesten grans discrepàncies entre ERC i JxCat. Per exemple: Joan Tardà, diputat al Congrés d’ERC a Madrid, en una entrevista va afirmar que “si és imprescindible fer govern, si cal, haurem de sacrificar Puigdemont”.

Una altre escena culpidora ha estat amb 4 missatges privats que Puigdemont va enviar al telèfon mòbil de l’exconseller de Salut, Toni Comín, mentre aquest participava a la localitat de Lovaina en un acte organitzat per la Nova Aliança Flamenca, en substitució de Puigdemont. En aquests missatges, el president es manifestava de forma desmoralitzadora com: “Tornem a viure els últims dies de la Catalunya republicana…”, seguidament: “Suposo que tens clar que això s’ha acabat. Els nostres ens han sacrificat, almenys a mi. Vosaltres sereu concellers (espero i desitjo) però jo ja estic sacrificat tal com suggeria Tardà”. o també: “No sé el que em queda de vida (espero que molta!). Però la dedicaré a posar en ordre aquests dos anys i a protegir la meva reputació. M’han fet molt de mal, amb calúmnies, rumors, mentides, que he aguantat per un objectiu comú. Això ara ha caducat i em tocarà dedicar la meva vida en defensa pròpia”. Les càmeres de Telecinco diuen que van captar la pantalla del mòbil de Comín,  (encara que entre Puigdemón i Comín utilitzaven una de les aplicacions de missatgeria més segures del mercat, Signal. Cada missatge ofereix l’opció que desaparegui així que es llegeix, i en teoria és impenetrable, inaccessible als hackers.) Es creu que Comín ho va “entregar” al canal de TV estatal que seguidament ho va extendre per televisió i la premsa extrangera ja exibia el final de Puigdemont. El president va tildar Comín de traïdor.

Puigdemont censurà que s’hgués violat la seva privacitat i va admetre que “soc humà i hi ha moments en que també jo dupto” i va garantir que “soc el president i no m’arronsaré ni em faré enrere, per respecte, agraïment i compromís amb els ciutadans i el país”. “Seguim!”, concluia.

El Govern espanyol i el PP estaven entusiasmats entonant càntics de virtòria. Van sortir en bloc a celebrar el contingut dels missatges de Puigdemont. El ministre de l’Interior, Zoido va subratllar: “És veritat que  aquest esperpent ha fracassat”. La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, (catalana per cert) va assegurar: “Els catalans estem farts d’aquest vodevil dels polítics independentistes”. El ministre portaveu del Govern central va etzibar per TV, amb aire de mofa: “Ha salido la cucaracha de su escondite”. -Tots plegats son d’un nivell tan baix i tenen tan poca talla que demostren  no ser dignes d’ocupar un càrrec rellevant. Això, jo, en dic xusma.

Últimament ERC reitera la idea de combinar una “presidència legítima, encara que simbólica, amb una d’executiva”. S’enten oi?. Jo penso que de fet, ells volen governar.

Mentres tant, el ministre de Justicia, Méndez de Vigo, al igual que el líder del PP a Catalunya, Javier García, reclamen que la candidata més votada el 21-D, Inés Arrimades, de Cs, faci un pas endevant i es presenti a la investidura. Arrimades no es vol presentar perquè no te recolzament de ningú, ni d’altres partits, ni tant sols del ciutadans de ment rústica que la van votar, perquè no la volen per governar. (Crec que ara s’en penedeixen). Arrimades és “persona non grata”.

No n’hi ha prou, ara per ara, el Tribunal Suprem cita nous investigats per el procés: polítics, policia autonòmica i altres persones relacionades. El jutge del Suprem ha convertit la ideologia pacífica del presoner Joaquim Forn, conseller d’Intrerior, en un motiu de causa penal i per aquesta motiu no el deixa en llibertat. A Forn i a Junqueres i per descomptat als “Jordis” s’els considera sospitosos no només pel que presumptament haurien fet, sinó pel quue pensen. Sembla que la violència està en les idees que tenen. – Increible, no?. Per contra, Junqueres i els “Jordis” portaran a l’Organització de les Nacions Unides (ONU) la seva situació judicial.

Per altra banda, el Parlament Europeu va celebrar un colloqui sobre el referendum independentista i l’actual situació política a Catalunya. Víctimes de la violència de 1-O com Roger Espanyol va explicar les seves experiències personals davant de diputats del Parlament Europeu. L’expert independent de l’ONU sobre democràcia i drets humans Alfred de Zayas, va revindicar el dret dels catalans a decidir el seu futur i va comdemnar l’existència de “presos polítics” a l’Estat, en referència als consellers i als Jordis.” És escandalós que a Europa hi hagi presos polítics i que la Comissió Europea calli”. També va afirmar que entre Catalunya i Espanya “és evident que una part no vol dialogar”, en alusió al govern de M. Rajoy. També va dir que l’actuació dels cossos policials durant l’1-O es podria portar no només al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg, sinó també al Tribunal de Justícia de Luxemburg, atés que es van violar drets fonamentals dels ciutadans recollits en els tractats de la UE.

Torrent ha insistit que tal com estava plantejat el dimarts, dia 30 de gener, el ple “no tenia les garanties perquè la investidura fos efectiva. Hem d’aconseguir poder fer aquesta investidura amb totes les garanties. Aquest és el meu compromís”. El president del Parlament no convocarà el ple mentre els soberanistes no arribin a un acord definitiu.

Omnium Cultural, ha demanat “generositat” entre els partits sobiranistes per poder tirar endevant l’investidura. Ara els independentistes reprenen les negociacions…

La última novetat! Puigdemont te la “fórmula” per ser investit president, però aquesta fórmula és secreta i es dirà quan calgui, en el moment oportú, perquè tal com estava plantejat el 30 de gener, el ple no tenia les “garanties” perquè la investidura fos “efectiva”. (En cercles molt restringits ja saben la fórmula, però encare no es pot dir res). Mentrestant es parla que si tots aquets renombrats sorolls dels partits independentistes son per desorientar el Govern central que, entretant “disfruta de la seva victòria”.

Cal esperar el 15 de febrer…

Ben cordialment.

Maria Joana

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: