CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 16 – por Maria Joana

 

Avui he anat a la consulta del  digestòlec. Un metge encantador, amb autoritat i alhora amb simplicitat i senzillesa, propi d’una persona inteligent. M’ha aconsellat de no operar-me perquè tinc tant els rectes com la paret abdominal molt deteriorats i qualsevol manipulació ho complicaria encara més. Simplement m’ha recomenat portar una faixa sencera forta per tal de comprimir el ventre i que no es dilati més. Està tot massa flaccid degut a les intervencions abdominals que al llarg de la meva vida he sofert; el fet d’haver tingut criatures; l’edat ja vella… en fí que m’he quedat més relaxada pel fet de que no m’han d’intervenir un altra cop. La questió és poder anar cap endevant amb lo que toca.

Si que vareig escriure un llibre a l’any 2012. Es titula “Història d’una família catalana”. És la història de la meva família des de l’any 1294 al 1994. No està publicat, només fou escrit per la família.. “La nostra família: els Llensa-Boyer i els seus col·laterals” és el recull genealògic i les anècdotes dels nostres avantpassats. Un llibre escrit en memòria dels meus pares, que van saber transmetre tot un cúmul de dades i fets de família. Les dades són fruit d’una tenaç investigació del papà, en Santiago Llensa de Gelcen, a través dels arxius parroquials, amb la col·laboració del seu amic: Mn. Ignasi Ma. Colomer Preses, pvr. Les anècdotes són el producte de la transmissió verbal entre una generació i l’altre.

Properament ja enviaré més noticies de la nostra terra. De moment s’estant mantenint moltes converses entre els partits independentistes i amb les conseqüents irritacions del Govern central que, com sempre, ho acompanyen amb les amanaces del 155.

Una forta abraçada.

Ma. Joana

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google photo

Está a comentar usando a sua conta Google Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: