CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 19 – por Maria Joana

 

El Tribunal Suprem (TS) treballa a marxes forçades en la instrucció del procés per presumpte delicte de rebelió contra els exmembres del Govern, de l’anterior Mesa del Parlament i dels líders sobiranistes amb la idea d’acabar la primera fase de la investigació el proper mes de març. Es donarà pas, llavors, a una extensa ordre de processament, en què Pablo Llarena, descriurà minuciosament els fets dels quals acusa els investigats i la qualificació jurídica que s’atribueix a la conducta de cadescun d’ells.

Aquesta resolució arribarà probablement durant el mes d’abril i serà molt important, atés que delimitarà l’abast de la causa. Ës possible que alguns ja quedin exclosos del procés, mentre que sobre la resta es detallaràn, una per una, les imputacions que els corresponen. En el cas de Puigdemont, aquesta ressolució comportarà amb tota probabilitat la reactivació de l’ordre europea de detenció que Llarena va deixar sense efecte el 5 de desembre passat. En parallel, Puigdemont serà suspès com a diputat, igual com Oriol Junqueres, Jordi Sánchez i Antoni Comín, en aplicació de l’article 384 bis de la llei d’Enjudiciament Criminal.

En pararel, la tesi sobre la inviabilitat de la investidura telemàtica o per delegació del president ha quedat reforçada per les mesures cautelars  dictades pel TC amb una innovadora interpretació de l’article 161.2 de la Constitució. Gràcies a ella ha pogut acordar aquestes mesures quan encara no ha començat a tramitar el procés que les provoca. El TC, d’altra banda, acabarà admetent a tràmit el recurs del Govern contra la proposta d’investidura de Puigdemont (ja es veurà si de forma unànime o no) barrant-li definitivament el pas. Un cop confirmada aquesta situació, que la justícia belga posi obstacles o limiti els motius pels quals Puigdemont podria ser jutjat a Espanya, una vegada reactivada a euroordre, constituiria un mal menor per les institucions estatals, incloent-hi el Suprem.

En tot cas, el TS donarà aquesta batalla. I, si la perd, perquè la justícia belga limiti els delictes pels quals pugui ser acusat Puigdemont, no serà perquè no hagi intentat guanyar-la en el terreny teòricament propici; és a dir després de l’ordre de processament.

Suposo que després de l’ordre de processament i de forma paral·lela a la batalla judicial de Brusel·les, vindrà tota classe d’acusacions i defenses que arrivaran d’aquí uns quants mesos.

Fonts oficioses han remarcat que els independentistes ja han portat a Estrasbourg les declaracions contra el Govern i els Tribunals espanyols amb la finalitat de resoldre els processos interposats tant per M. Rajoy com P. Llarena en relació al 155.

Segons diuen aquestes fonts, el PP s’els considera un partit acabat, ja que des d’Estrsbourg els podrà caure “una pluja de foc” per les seves actuacions illegals. És per aquesta questió que el PP demana a Llarena que doni ara tota classe d’explicacions en públic sobre el procés del 155. – Veure’m com es dessarrolla aquesta penosa situació…

Ja és hora que algú com Carles Puigdemont planti cara a aquests polítics que ratllen la dictadura. En les enquestes mostren que Espanya ha baixat de cop 7 punts a la democràcia i li falten només 3 per ser un païs dictador.

El partit del PP està passant un temps molt difícil. Amb l’auge de Cs  i la proximitat de les eleccions municipals i autonómiques per l’any que ve, ha provocat un enfrontament entre els dos partits. Avui, M.Rajoy reuneix els “barons” a porta tancada per frenar una revolta interna. La cosa marca malament.

Cs és un partit nou nat que no té en estima els autèntics catalans. Ara ja parla de borrar la nostra llengüa catalana en les entitats oficials de Catalunya. – Fins quan haurem de soportar aquests malaïts!.

Contradiccions: Els hotelers de Múrcia regalen un cap de setmana a 210 agents de la Policia Nacional i la Guardia Civil (incluides les seves parelles) que van actuar el 1-O.  A més hi haurà un “sopar de reconeixament, al que assistiran els 420 agents i representants institucionals de la nostra regió” va dir la presidenta de la patronal murciana. el delegat del Govern central, Francisco Bernabé, va saludar el “merescut homenatge” i va afegir: “Tant de bo s’haguessin pogut invitat els milers d’agents que van estar destinats allà (a Catalunya) aquells dies”.

Puigdemont va carregar amb duresa a Twitter contra la iniciativa: “Gàcies a Hostertur, a la Delegació de Govern… pel merescut homenatge als policies que hi van posar el coll atemorint, perseguint, insultant, amenaçant i pegant a ciutadans de Catalunya l’1-O. Franco n’estaria molt orgullós”.

Per contra, els hotels catalans propers als Pirineus, conviden veïns de Múrcia que van patir càrregues policials i la repressió durant les protestes contra la construcció del mur de l’AVE els mesos d’octubre i novembre de l’any passat. La proposta és fer arrivar a aquets ciutadans una invitació per passar un cap de setmana a Catalunya per primavera. La iniciativa és perquè els que vinguin  coneguin de primera mà el conflicte polític que viu Catalunya i descobreixin alhora “la diversitat turística del territori”. – No creieu que els murcians i els catalans se semblem tant com dos gotes d’aigua?.

Una abraçada.

Maria Joana

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google photo

Está a comentar usando a sua conta Google Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: