CATALUNHA NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 23 – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – UNA GRAN NOTICIA – por Maria Joana

 

Una noticia important: Puigdemont va comunicar a Roger Torrent la seva renúncia a ser candidat a la investidura i va ungir oficialment Sánchez que està en presó preventiva a Soto del Real des de fa més de 4 mesos.

Al Parlament s’obra una nova ronda de contactes amb els grups per formalitzar la candidatura i Sánchez haurà de demanar permís per participar en el debat d’investidura. La defensa de Sánchez esgrimeix el precedent del pres d’ETA Juan Carlos Yoldi, que va sortir de la presó per defensar la seva candidatura a lendakari, però el magistrat que instrueix la causa de l’1-O no veu les situacions equiparables. Sánchez és el plà B, però la recambra ja està situat Jordi Turull per si la investidura torna a ser inviable.

La renúncia de Puigdemont va arrivar via You Tube, Twitter i Facebook amb el missatge des del que serà la casa de la república a Waterloo. Van ser 13 minuts d’atacs a l’Estat per una renúncia que és oficialment “provisional” perquè no deixarà el seu escó i si es presenta una oportunitat seria investit president. Per la seva part, Llarena vol dictar ordres de processament abans de l’estiu i reactivar l’euroordre contra Puigdemont.

El cedir el pas no te altre objectiu que intentar la posada en marxa d’un Govern amb el qual es posi fi a la intervenció de les institucions catalanes per la via del 155. Ara Puigdemont vol convocar els diputats independentistes a una reunió a Brusel·les per impulsar una “nova etapa”, la d’obrir una “ofensiva política i jurídica internacional” perquè Espanya “no pugui continuar trepitjant els drets collectius individuals ” de Catalunya. D’aquí que  ahir mateix, dia 1 de març, un equip internacional d’advocats presentés en nom de Puigdemont una demanda contra Espanya davant el Comité de Drets Humans de les Nacions Unides per violació de la Declaració Universal de Drets Humans i el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics.

Per Puigdemont, l’objectiu de la república catalana és “irrenunciable” i alhora sosté que “l’única sortida a un conflicte polític és la política” per contraposar la seva estratègia amb la del Govern de M. Rajoy, a qui atribueix “violència policial, judicial i econòmica”.

Però en el Parlament hi ha menys contundència de la que demostra Puigdemont i més tensió entre els socis. Les negociacions tenen una estructura de Govern provisional en les que encare estan pendents varis assuntos a descifrar.

Avui les noticies van altre cop per qui ocuparà la presidència de la Generalitat. Mentres JxCat proposa Sánquez, ERC manifesta que hauria de ser Oriol Junqueres, ja que estan tots dos a la presó. — Ja dic jo que ERC vol la presidència!-  Entretant, l’Estat espanyol ja llença🐍 contra les decissions de Puigdemont,

Veure’m com es resolen els obstacles i les diferències… – Quasi, quasi sembrla això una novel·la a capítols…

Cordialment.

Maria Joana

Leave a Reply