CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 12 – por Maria Joana

 

Cal esperar el 15 de febrer, data límit que ha posat el Tribunal Constitucional (TC) per poder investir president al candidat elegit per el Parlament.

Mentrestant els esdeveniments estan “al rojo vivo” i, sincerament, es fa difícil explicar-lo de forma abreujada i que s’entengui. Ho intentaré:

El Govern espanyol va enviar al TC un recurs preventiu per impedir que Carles Puigdemont pugui anar a la investidura. Com que les mesures cautelars no es poden executar perquè preventivament no es pot acusar ningú d’uns fets que encara son per demostrar, el plé extraordinari del TC, no va poder admetre aquest recurs, però després de debatre-ho més de 8 hores,  i amb la pressió del Govern espanyol, va decidir de posar 10 dies per l’admissió del recurs, però en canvi  va disposar que el candidat al Parlament haurà de demanar permís per participar en el debat d’investidura. O sigui que una sol·licitut d’aquest tipus hauria d’anar precedida d’un acte previ, el de posar-se a disposició del jutge Llarena. Aquest requisit equival al fet que, amb tota seguretat, ingressaria inmediatament a la presó per reiteració delictiva.

El que vol M. Rajoy és impedir dràsticament la proclamació de Puigdemont com a president de la Generalitat, costi el que costi, i això que va declarar que respectaria la votació del 21 d’octubre passat. Quin enorme mentider és aquest monstre estàtic!.

Ja la vigil·lia del famós dia 30 de gener tant esperat, el jutge Llarena va rebutjar el recurs dels empresonats a Madrid, denegant la possibilitat d’assistir al debat d’investidura al Parlament.

També uns dies abans, el TC va acordar de prohibir la investidura no presencial de Puigdemón i va advertir al president i els membres de ls Mesa del Parlament de les possibles responsabilitats penals en que incorrien si ignoren aquesta ordre. A Torrent li van advertir “que tenia dos fills i que s’ho pensés”… – Així de miserables son ells. La seva actitut és la d’intimidar l’altre.

El dia 30, cinc hores abans de començar el procés d’investidura, Torrent manifestà que ajornava el ple en espera d’aconseguir una investidura “amb valor real i efectiva” i, per tant, condicionada que el TC resolgués sobre el recurs del Govern central que impugnava la candidatura de Puigdemont i la prohibició d’una investidura a distància. “Ni la vicepresidenta Soraya Sáenz ni el Constitucional no decidiran qui ha de ser president de la Generalitat. Aniré fins al final per defensar els drets del president Puigdemont de sotmetre’s a un debat amb totes les garanties”, va argumentar Torrent. El termini de 10 dies hàbils per a la celebració del ple d’investidura correspon al dia 15 de febrer.

Els ciutadans que es mantenien al voltant del Parlament no van poder amagar la tensió evident amb crits de “Puigdemont, el nostre president”.

A partir d’aquí es succeeixen un conjunt de disbrats que un ciutadà normal ni pot entendre: D’un cantó es manifesten grans discrepàncies entre ERC i JxCat. Per exemple: Joan Tardà, diputat al Congrés d’ERC que en una entrevista va afirmar que “si és imprescindible fer govern, si cal, haurem de sacrificar Puigdemont”.

Una altre escena culpidora ha estat amb els quatre missatges privats que Puigdemont va enviar al telèfon mòbil de l’ex-conseller de Salut, Toni Comín, mentre aquest participava a la localitat de Lovaina en un acte organitzat per  la Nova Aliança Flamenca, en substitució de Puigdemont. En aquells missatges, el president es manifestava de forma desmoralitzadora com: ” tornem a viure els últims dies de la Catalunya republicana…”, seguidament: “Suposo que tens clar que això s’ha acabat. Els nostres ens han sacrificat, almenys a mi. Vosaltres sereu concellers (espero i desitjo) però jo ja estic sacrificat tal com suggeria Tardà”. o bé: “El pla de la Moncloa triomfa. Només espero que sigui veritat que gràcies a això poden sortir de la presó tots” i també: “No sé el que em queda de vida (espero que molta!). Però la dedicaré a posar en ordre aquests dos anys i a protegir la meva reputació. m’han fet molt de mal, amb calúmnies, rumors, mentides, que he aguantat per un objectiu comú. Això ara ha caducat i em tocarà dedicar la meva vida en defensa pròpia”. Les càmeres de Telecinco diuen que van captar la pantalla del mòbil, però donat que el mòbil és d’una alta privacitat  es creu que Comín ho va “entregar” al canal de televisió estatal que de seguida ho va extendre per televisió i la premsa extrangera ja exibia el final de Puigdemont. El president va tildar Comín de traïdor.

Puigdemont censurava que s’hagués violat la seva privacitat i va admetre que “soc humà i hi ha moments en que també jo dupto”  i va garantir que “soc el president i no m’arronsaré ni em faré enrere, per respecte, agraïment i compromís amb els ciutadans i el país”. “Seguim!”, concluïa.

D’això, el Govern espanyol en va fer una grandiosa gurla i molts dirigents del PP estaven  entusiasmats entonant càntics de victòria. El portaveu del Govern va dir per TV amb aire de mofa: “Ha salido la cucaracha de su escondite”. Tots plegats son una trepa d’un nivell tan baix i  groller que demostren que no son dignes d’ocupar cap càrrec d’altura. Això s’en diu xusma.

ERC  reitera la idea de combinar una “presidència legítima, encara que simbólica, amb una d’executiva”. S’entent oi? Ells volen gobernar.

La última novetat: Puigdemont te la “fórmula” per ser investit president, però aquesta fórmula és secreta i es dirà quan calgui, en el moment oportú, perquè tal com estava plantejat el 30 de gener, el ple no tenia les “garanties” perquè la investidura fos “efectiva”. (en cercles molt restringits ja saben la fórmula, però encare no es pot dir res). Mentrestant es parla de que si totes aquestes estires i afluixes entre partits és per despistar el Govern Central que “disfruta de la seva victòria”.

Proximament m’extendré amb els objectius preparats per atacar l’enemic.

Ben cordialment.

Maria Joana

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google photo

Está a comentar usando a sua conta Google Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: