“ABRIL 74” – Josep Carreras i Lluís Llach junts

Ao longo desta jornada dedicada à Catalunha, iremos apresentando música catalã e cantores catalães. Josep Carreras, um dos famosos «Três tenores», dispensa apresentações. De Lluís Llach falaremos mais adiante. Em 2002, actuaram juntos no Palau Sant Jordi de Barcelona,  (Festival Mil·leni). O poema que cantam, tal como a música, são da autoria de Lluís Llach – uma homenagem à «Revolução dos Cravos», quando a ditadura franquista ainda vigorava. Transcrevemos o poema:

“Abril 74”

Companys, si sabeu on dorm la lluna blanca,
digueu-li que la vull
però no puc anar a estimar-la,
que encara hi ha combat.

Companys, si coneixeu el cau de la sirena,
allà enmig de la mar,
jo l’aniria a veure,
però encara hi ha combat.

I si un trist atzar m’atura i caic a terra,
porteu tots els meus cants
i un ram de flors vermelles
a qui tant he estimat,
si guanyem el combat.

Companys, si enyoreu les primaveres lliures,
amb vosaltres vull anar,
que per poder-les viure
jo me n’he fet soldat.

I si un trist atzar m’atura i caic a terra,
porteu tots els meus cants
i un ram de flors vermelles
a qui tant he estimat,
quan guanyem el combat..

 

Leave a Reply