CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – CARTA DE MARIA JOANA – 2

 

Maria Joana, uma cidadã de Barcelona, catalã, católica, independentista, envia-nos mensagens sobre a situação na capital da Catalunha. Por isso evocamos o título do belo poema de Egito Gonçalves. Com a CARTA DE BARCELONA, de Josep A. Vidal temos informação abrangente e valiosa sobre a cultura do País. Estamos abertos à colaboração dos irmãos catalães. A Viagem dos Argonautas assume como suas todas as causas que considere justas.

 

Avui t’envio una felicitació de Nadal de Ferran Bardagí, economista, jubilat de l’empresa Aigües de Barcelona i amant d’escriure versos com a “hobby”. Veuràs com de ben expressat i poètic és. L’Advent és el pas previ d’espera al naixament de Jesús. Al començament del “mes decé” representa l’octubre, el mes al qual ens va venir el famós càstic del “155”. Jo crec que aquet bell poema t’agradarà.

És tradició que el Cap de l’Estat feliciti la nit de Nadal al seu poble. A Catalunya fa alguns anys que no ho retresmet per la nostra cadena TV3 com a senyal de disconformitat amb el Rei. A travers del canal nacional TV1 el vareig seguir i francament estic d’acord amb el comentari del portaveu de JxCat, Eduard Pujol que va afirmar que Felip VI “voluntariament a tornat a ser el Rei del 155”. i que el monarca està “més còmode apel·lant la represió del 1 d’octubre que la voluntat dels catalans del 21 de decembre”. Felip VI no rectifica sobre Catalunya i estiba un nou avís als independentistes…

En cambi, en la carta que va enviar el President Puigdemont des de Bruxel·les i que l’ex-portaveu de JxCat, Jordi Turull, la va llegir el dia de Nadal, ens mostra una altra cara francament oberta a tothom: “Renovem els nostres compromisos d’oferir al conjunt dels catalans, sense excepció, el país millor, més just, més culte, més pròsper, més solidari, més inclusiu, més sostenible i més pacífic que es mereixen i que volem donar en herència a les generacions futures”. Això si que és propi d’un gran President!.

El no. 2 de l’Ajuntament de BCN, Gererd Pisarello ha demanat al gobern de Mariano Rajoy “que rectifiqui la seva política i que obri un diàleg que acabi amb la suspensió de l’autogovern de Catalunya, que és el que necessitem”. (Silenci…)

El poble català ha parlat i ara fa falta saber si Madrid, per primera vegada, sabrà llegir amb astùcia els resultats o prosseguirà en la senda de judicialització en la política catalana. Catalunya ha demostrat que la força no és suficient per doblegar-la i que vol decidir el seu futur. Ja veure’m que respira aquet “gamaruç”

Novament, et deixo amb punts suspensius, dons això va per llarg. Serà el 2018 un any també difícil.[…]

Us abraça

Ma. Joana

Leave a Reply