CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 5 – por Maria Joana

 

La veritat és que no he escrit res més. Ja et vaig comunicar que m’en anava a Prades a passar uns quants dies de silenci i oració i fa poc que he tornat a Barcelona on ja  m’esperava bastanta feina. El treball acumulat ja el tinc…

Referent a les “cartes”, la veritat és que no he escrit res més. Ja et vaig comunicar que m’en anava a Prades a passar uns quants dies de silenci i oració i fa poc que he tornat a Barcelona on ja  m’esperava bastanta feina. El treball acumulat ja el tinc resoltt, gràcies a Déu. D’ara en endevant ja posaré fil a l’agulla per explicar-te mes històries catalanes.

De moment et puc comunicar que, durant la meva estància a Prades, van arrivar al Monestir de Sant Miquel de Cuixà (a tres km. de Prades) 300 urnes que van servir per anar a votar el famós 1 d’octubre passat. En la Sala Capitular del monjos benedictins de Montserrat, es varen exposar per ésser venudes com a record i com ajuda a la “Caixa Solidària” per ajudar les necessitats dels “presoners polítics”  així com els “polítics de Bélgica” i llurs famílies. Segons em varen explicar els monjos: “mai havíen vist tants catalans junts!”. Tots volíen comprar les urnes amb desfici. El mínim era de 50 € i algú em va arrivar a donar 500 €. Inclús el prior que li varen regalar una per haver cedit el local, va anar-hi un català per suplicar-li si li podía comprar aquella urna. Increible l’anècdota realitzada a França. Catalunya va decidir d’anar a Cuixà perquè expliquen que a la nostra terra no es podia realitzar semblant afer. Van elegir Cuixà perque diuen que és un lloc de pau i a on es parla el català.

Ara tot està aparentment en silenci, però es treballa per decidir el futur. Rajoy a manat posar el dia 17 de gener per determinar el nou Parlament.

Avui ha sigut jornada de judici per els últims 3 presos de Madrid: el ministre d’Interior, Forn i els “Jordis”. Ja veurem el que decideixen els “ogros”. A vicepresident Junqueres, home de pau i diàlec, no el deixen sortir de la presó. Ell sollicita  el seu trasllat a una presó de Catalunya.

De moment no puc explaiar-me més ja que, el fet d’estar a França, m’ha mantingut lluny dels aconteixaments que succeeixen a Catalunya. Continuaré…. ara bé, si consideres que es millor escriure en castellà, per mi no hi ha cap problema.

Una forta abraçada.

Ma. Joana

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: