CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 8 – por Maria Joana

 

Un cop realitzada la constitució de la Mesa del Parlament, el candidat de JxCat, Carles Puigdemont, només 24 hores després, ja ha demanat formalment la delegació de vot per la sessió d’investidura, que com a màxim, M. Rajoy li ha posat data per el proper 31 d’aquest mes. Roger Torrent ja ha enregistrat l’escrit de sollicitut de vot delegat per Carles Puigdemont i també per Clara Ponsatí i Lluis Puig, tots ells a Bruxelles.

JxCat és partidari de concedir la delegació de vot als diputats desplaçats a Brusel·les, igual com ja ha passat amb els diputats presos a Madrid, malgrat el criteri contrari expressats per els lletrats. I és que, a parer seu, la decisió ha de ser política, i en conseqüència, defensa que ha de ser la Mesa, i no els lletrats, la que l’adopti. Aquest mateix principi el comparteix el nou president del Parlament, Roger Torrent, però sense prejutjar el sentit de la decisió final, que tot indica que es produirà en un escenari que, amb aquestes posicions, porta indefectiblement al primer xoc de la legislatura entre el bloc independentisme i l’oposició.

De fet, Torrent ja va poder comprovar ahir, en els primers contactes sobre la investidura que va mantenir amb forces de l’oposició, que el seu rebuix a una investidura a distància de Puigdemont, és total i absolut. El President de la Mesa, ara  per ara no s’ha mullat, convençut que la decisió li correspondrà adoptar-la al conjunt de la Mesa. (de la que hi ha majoria independestista, ja, ja, ja).

Una vegada Torrent hagi concluït els contactes amb tots els grups del Parlament, per tractar precisament de l’investidura, es desplaçarà a Brusel·les per reunir-se amb Carles Puigdemont. Aquesta gest no ha agradat  Cs que li va advertir que “no pot reunir-se amb un pròfug a Brusel·les” i menys utilitzant diners públics per al viatge. I el Govern espanyol, mentrestant insistia que “farà el que faci falta” per impedir la investidura a distància”. “El Govern espanyol adoptarà tota mena de mesures i decisions per impedir-ho” va advertir ahir la vicepresidenta Soraya Sáenz en declaracions a la radio COPE (molt de l’Estat).

Mentrestant els grups de Cs i PP ja es barallen entre sí. Doncs bé, que es barallin, que es barallin. Els dos pugnen per ser els guanyadors de les properes eleccions del 2019  a tot Espanya. Que es barallin, que es barallin!.

Un altre aconteixament ha estat la compareixença del ministre de Justícia espanyol, Juan-Ignacio Zoido, davant la comisió del Senat, per informar sobre els detalls de l’operació “Copernic”, el dispositiu policial activat entorn de l’1-O, amb un cost global que va fixar en 87 M €, 26’6 dels quals per allotjament dels agents als vaixells atracats a Barcelona i Tarragona. (Què us ensembla, amics argonautes, el dispendi fet per Zoido!. Desprès diuen que l’Estat espanyol ha tingut de demanar un crèdit per pagar les pensions de decembre. (S’ha de ser poca vergonya, no creieu?). Zoido només ha reconegut un error: el de no haver localitzat les urnes ni saber encara com van arrivar a les seus de la votació. (Inconcebible! Què en soc de rucs els castellans!. Rucs, però orgullosos i altaners, això sí.) Zoido també va dir que la culpa dels efectes d’aquell dia no va ser provocat per el Govern espanyol, sinó pel Govern de la Generalitat que va iniciar els catalans a desefiar la legalitat. (increïble també). L’oposició va xifrar el total de ferits registrats en les càrregues i desollotjaments policials en 1.006 persones i la movilització policial per impedir exclussivament les votacions a les urnes va ser de 6.000 agents. (Visca la violència que el propi Estat nega!). Però Zoido impassible perquè diu que així “es continuarà fent” si es tornen a imcomplir les lleis.

Possiblement en la propera carta  expliqui les disbauxes dels partits espanyols… “n’hi ha per sucari pa amb oli”…(per disfrutar-ne). Tot això, a la llarga acabarà malament, ja ho veurem.

Uan abraçada.

Ma. Joana

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google photo

Está a comentar usando a sua conta Google Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: