CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 10 – por Maria Joana

 

Ara continuaré, com “petita argonauta”, els últims fets ocurreguts a la nostra petita Pàtria. Abans vull exposar uns antecedents a l’actual dia d’avui, 26 de gener.

El ministre espanyol Zoido ja ha posat un altre desplegament entre la Guardia Civil i la Policia Nacional per escorcollar el clavegueram del parc de la Ciutadella (lloc on s’ubica el Parlament de Catalunya). Amb aquesta grotesca inspecció, la Policia va explicar que provava d’assegurar-se que ningú no pugui accedir mitjançant el clavegueram al Parlament o bé col·locar-hi algún artefacte potencialment perillós. – Ja, ja, ja, us imagineu el nostre President ficat en un clavegueram?. Això només cap en una ment tant pobre com la del Zoido, un cervell realment insignificant. –  No parlen dels 100 agents que están vigilant la provincia de Girona, i un etc. que no val ni la pena d’enomenar.

A l’escenari espanyol, el Govern central té un temor que cada dia s’assembla més al pànic. Gràcies a Déu que ara comencem a ensenyar les urpes, fins el punt que el Rei ha tingut d’anar a Davos a parlar de Catalunya amb un discurs gairabé de consum intern. Cap independentista no havía somiat mai amb uns altaveus tan ressonants!.

El president del Parlament, Roger Torrent va viatjar a Bruselles (pagat per la seva pròpia butxaca, en contra de lo que l’acusen el partits deCiutadans i altres). Torrent va dir a la premsa: “he tramés al president que necessitem un Govern que pugui treballar des del minut u per recuperar les institucions de les mans del 155 i traslladar-les a mans de la ciutadania, hem “de destarrar-lo de les nostres institucions”, va reivindicar tot sol. Minuts després va compareixer als mitjans Puigdemont, que va celebrar la disposició de Torrent “a tirar endevant el mandat de les urnes del 21-D” i  va reclamar no deixar-se intimidar per la pressió de l’Estat. “El Govern no pot caure en el xantatge de Mariano Rajoy de continuar aplicant la “mateixa medecina” que ha portat a la “situació d’esperpent” actual.

Cap dels dos manifestà quina seria l’estratègia a seguir… Puigdemont va advertir: “Tenim molt de temps per prendre moltes decisions fins el dia de l’investidura”… – ja, ja ja, és un secret, us ho anuncio jo mateixa -.

Es evident que una part del poder judicial s’ha implicat en el procés de judicialització dels problemes polítics, però ja ha arrivat al punt que els determinis del Govern espanyol es posen en contra. Ahir la vicepresidenta Soraya Sáenz, en la roda de premsa celebrada a la Moncloa, va dictar que el Govern impedirà la investidura de Puigdemont sigui com sigui, però ja ha patit la primera ensopegada pel Consell d’Estat que va estimar improcedent la interposició d’un recurs preventiu. No obstant això el Govern espanyol vol aconseguir  que el Tribunal Constitucional atorgui l’admissió a tràmit el recurs que vol  executar. (El Consell d’Estat és lògic que tradueixi el mateix que li ha pronunciat el Constitucional, ja que no és de llei interposar una demanda preceptiva, però no vinculant).

JxCat no accepta l’últim moviment del Govern espanyol per impedir la investidura de Carles Puigdemont. I no només no l’accepta sinó que, d’una banda, no cedeix i reafirma que el seu candidat és i continúa sent l’únic aspirant a president de la Generalitat. “No acceptem amanaces ni coaccions i no tenim cap dupte que el president Torrent protegirà els drets de tots els diputats i empendrà les accions legals que faci falta per defensar l’ació de la Mesa i la seva pròpia figura”. “La vicepresidenta del Govern espanyol ha entrat en desobediència, desobeeix la Constitució, els lletrats del Parlament i la Junta Electoral”. “El govern espanyol ha perdut el nord, els escrúpols i la vergonya. Ha travessat una línia vermella més i intenta guanyar als tribunals el que perd en les urnes”. “Tot el que està fent l’Estat espanyol contra l’independentisme acabarà jutjat als tribunals europeus de drets humans i guanyarem”.

Carles Puigdemont també ha reaccionat per mitjà d’un apunt a Instagram en el que adverteix el Govern espanyol que: “podeu empresonar, usurpar, manipular, mentir, prohibir, insultar, menystenir, amenaçar, espoliar, perseguir, arruïnar, vilipendiar, atonyinar, coaccionar… però mai no podreu silenciar ni doblegar la voluntat del poble català”. – Quina meravella de personatge és el nostre estimat President, clar, concís, encertat, directa, vertader. Visca Puigdemón!. – . A Twitter, després d’assebantar-se de les reticències expressades pel Consell d’Estat als propòsits del Gabinet de M. Rajoy, va reclamar que “Soraya Sáenz de Santamaíia ha de dimitir inmediatament pel frau de llei que preteia orquestar”.

El Parlament fixa per el proper dimarts, dia 30, a les 15 hores el debat d’investidura. Torrent va essegurar que la sessió transcorrerà amb “normalitat”. – Visca també el President de la Mesa! –

Així doncs, creiem i esperem amb aquesta “normalitat”.

Ben afectuosament.

Ma. Joana

________

Nota de A Viagem dos Argonautas

Recebemos estas notícias de Maria Joana, ontem, 26 de Janeiro. Só hoje nos foi possível publicá-las, do que pedimos desculpa à autora e aos leitores.

Leave a Reply