CATALUNHA – NOTÍCIAS DO BLOQUEIO – 24 – por Maria Joana

 

En aquesta segona setmana de març, JxCat i ERC ja han tancat un preacord. Ara el que caldria és tirar endevant la investidura del diputat i lider de ANC, Jordi Sánchez, però… tornem a les sorpreses!, la CUP hi posa tràves. La diputada del partit anticapitalista, Maria Sirvent, va advertir que veu difícil que la seva formació política pugui decidir sobre la investidura de Sànchez abans del  dilluns 12 de març, dia que el President del Parlament ha fixat la sessió d’investidura, però fonts d’ERC argumenten que, fixant una data, “s’obliga el Jutge Llarena a pronunciar-se de seguida” sobre si deixa en llibertat Jordi Sánchez perquè pugui personar-se al ple del Parlament.

Sánchez va presentar, ahir dia 6, recursos al TC i al TS perquè el deixin lliure o, si no, li permetin assistir al ple d’investidura convocat per Roger Torrent el dilluns que ve, dia 12, a les 10 del matí, i recalca com argument perquè li sigui concedida la petició la “decidida voluntat d’obrar sempre de manera pacífica i respetuosa amb la legalitat, sense que això comporti cap renúncia a les seves fermes conviccions independentistes i republicanes”.

El grup de JxCat, per la seva part, va anunciar que promourà una “querella criminal per prevaricació” contre el Jutge del TS “si no resol favorablement a la petició de llibertat de Jordi Sánchez. “Seria un fet gravíssim, absolutament inoportú i que trairía la voluntat dels ciutadans de Catalunya”, va advertir el portaveu adjunt, Eduard Pujol, i va remarcar que “els jutges han de ser jutges, han de ser justos i no poden decidir el futur polític dels països bloquejant investidures”.

Així estan les coses… ja que si la CUP s’abstent en la investidura perquè no vol “qualsevol candidat” que surti d’un acord “autonomista” entre JxCat i ERC. La CUP exigeix que hi hagi un pacte sobre un programa polític “republicà” per votar-hi a favor, encare que sigui salant-se la llei i desobeïnt el Constitucional.

La situació llavors seria crítica perquè Cs, amb 36 diputats no donarà suport a la investidura de cap candidat independentista, tampoc PSC, amb 17 diputats, que rebutgen la candidatura de Sánchez perque com que està en presó preventiva no podrà desenvolupar amb “plenitut” les funcions de president.  CatComú amb 8 diputats, s’oposa a investir qualsevol candidat de JxCat, i el PP, amb 4 diputats, no donaran suport a cap candidat que tingui com objectiu principal la independència. O sigui que els “no” sumen 65 escons i els “si” de JxCat amb 34 diputats, menys 1 d’invàlid per no poder votar des de Bélgica = a 33, i ERC amb 32 diputats, meny 1 invàlid per la mateixa questió = 31, o sigui que en total sumen 64 escons, un de menys per obtenir la majoria absoluta.

Esperem que els independentistes logrin convencer la CUP per formar Govern… i Llarena deixi sortir a Jordi Sánchez de la presó per assistir al ple d’investidura… Esperm el pròxim “capitol” escandalós, perquè aqui no parem mai!.

Abans d’acabar, voldria mostrar el comentari manifestat per M. Rajoy sobre la coalició entre els conservadors i els socialdemòcretes a Alemanya que, a travers d’un llarg diàleg han arrivat a un acord. Rajoy ha fet un gran elogi d’aquest conveni: “La política  alemanya és un exemple de responsabilitat per a tot Europa”. Igual que ell, que sempre s’ha negat al diàleg. — Es necessita ser hipòcrita!.

Fins la propera, una abraçada per tothom.

Maria Joana

About joaompmachado

Nome completo: João Manuel Pacheco Machado

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: